Afurcagobius tamarensis (Johnston, 1883)
Tamar River goby
No Picture Available

Family:  Gobiidae (Gobies), subfamily: Gobiinae
Max. size:  11 cm TL (male/unsexed)
Environment:  demersal; freshwater; brackish
Distribution:  Oceania: coast of south-eastern Australia.
Diagnosis:  Pale brown or grey with irregular brown markings giving blotchy appearance; usually 3-5 dark brown saddles across back (Ref. 44894).
Biology:  Inhabits quiet waters of brackish estuaries and coastal lakes; also in lower reaches of freshwater streams (Ref. 44894). Found on sand, silt or mud bottoms, usually in small aggregations (Ref. 9002, 44894).
IUCN Red List Status: Not Evaluated (N.E.) Ref. (123251)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Luna, Susan M. - 03.05.99
Modified by: Bailly, Nicolas - 24.07.05

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17