Eviota infulata (Smith, 1957)
Shouldermark dwarfgoby
Eviota infulata
photo by Randall, J.E.

Family:  Gobiidae (Gobies), subfamily: Gobiinae
Max. size:  2.5 cm SL (male/unsexed)
Environment:  reef-associated; marine; depth range 2 - 16 m
Distribution:  Indo-Pacific: Seychelles, Mauritius (Cargados Carajos Shoals) and Western Australia; Japan (Ryukyu Islands), Palau, across Micronesia through islands of Oceania to French Polynesia (Rapa) and Pitcairn Islands. Apparently not occurring in Indonesia, Philippines, and New Guinea.
Diagnosis:  Dorsal spines (total): 6-7; Dorsal soft rays (total): 7-8; Anal spines: 1-1; Anal soft rays: 6-7
Biology:  Inhabits shallow silty inshore reefs (Ref. 48637). Collected on algal turf at 2 m (Ref. 37816).
IUCN Red List Status: Least Concern (LC); Date assessed: 06 March 2015 Ref. (123251)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Capuli, Estelita Emily - 01.02.93
Modified by: Capuli, Estelita Emily - 20.07.17

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17